Вчений. Мислитель. Краєзнавець


27 лютого виповнюється 130 років від дня народження Валентина Дмитровича Отамановського - відомого громадсько-політичного діяча, героя українських національно-визвольних змагань 1917-1918 рр., знаного вченого, дослідника широкого гуманітарного, практично енциклопедичного спектру - краєзнавця і пам'яткознавця, фахівця з історії та права українських міст середньовіччя, історії медицини й аптечної справи, історика науки, бібліографа, видавця і письменника, перекладача і знавця багатьох мов, педагога, організатора науки, просвітянина та освітянина, доктора історичних наук, професора. 

З нагоди ювілею бібліотекар Олена Михайлівна Бурдейна познайомила користувачів із монументальною працею Валентина Отамановського «Вінниця в ХIV— ХVII століттях», яка вперше побачила світ лише через 29 років після смерті автора.
Валентин Дмитрович Отамановський був і залишається чи не єдиним професійним істориком середньовічної Вінниці – вінницезнавцем, який отримав на ґрунті джерел історії міста звання кандидата історичних наук. На превеликий жаль, лише зараз його постать починає виходити із тіні забуття.





Коментарі