Єдиний скарб у тебе - рідна мова!


21-го лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. До календарів усього світу це свято ввійшло в 1999 році. Історія свята, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року в Пакистані влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання в країні бенгальської мови. Відтоді цей день у Бангладеш став днем полеглих за рідну мову. Минуло багато років. Аж у жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний день мови, а починаючи з 21 лютого 2002 року цей день відзначають і в Україні.
Мова - не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися кожен народ. Мова - це саме той інструмент, який єднає людей однієї нації, робить їх єдиним цілим. 

Це свято є особливим для усіх українців. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. Сьогодні наша велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей. Тож головне завдання кожного українця – любити, берегти і збагачувати материнське слово.


До Міжнародного дня рідної мови  в бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки «Єдиний скарб у тебе – рідна мова». Завідувач бібліотеки-філії №8 Світлана Поплавська представила користувачам інформацію про витоки рідної мови та її значення в житті людини. Тим часом всі шанувальників рідного слова могли відповісти на запитання «Яка твоя мова рідна». Адже мовна різноманітність- еквівалент людської різноманітності.


















Коментарі