Гідності хай промінь не згасає!


19 лютого з нагоди Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні у бібліотеці відбулася презентація виставки-реквієму "Гідності хай промінь не згасає!", яку підготувала Тетяна Іванівна Дудник. Користувачі різного віку мали змогу познайомитися із документальними, художніми книгами про Майдан, події Революції Гідності, цікавою підбіркою статтей із періодичних видань. Цієї теми у літературі торкатиметься ще не одне покоління українців, але враження, бачення та сприйняття від сучасників, безпосередніх учасників подій є надзвичайно важливими та цікавими як для сьогодення, так і для майбутніх поколінь.

День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. 
У ці дні ми згадуємо тих, завдяки кому було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. 
Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір.
«Небесною Сотнею» називають загиблих учасників Революції Гідності. Вони – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості. 












Коментарі