В єдності - сила народу!

 

19 січня, напередодні Дня Соборності України, працівники бібліотеки провели день інформації "В єдності - сила народу!". Користувачам було презентовано книжково-ілюстративну виставку "В єднанні сила й міць держави", де було презентовано книги та періодичні видання історичної тематики, що висвітлюють творення української державності у ХХ столітті. Також кожен охочий мав можливість перевірити свої знання з історії за допомогою інформаційного кошику "Вірно чи ні?", прочитавши цікаві факти про свято. Маленькі читачі долучилися до акції "Ланцюг побажань". Вони вирізали жовті і блакитні фігурки хлопчиків та дівчаток, які прикріплювалися до карти України. На них діти залишали свої короткі побажання для нашої країни.

Україна відзначає День Соборності у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року.

Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України –  Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це – основоположна віха для українського державотворення.

Знання історії свого народу - запорука його процвітаючого майбтнього. Сьогодні надзвичайно актуально стоїть питання вивчення, розуміння та шанування таких важливих для нашої країни історичних подій. 





















Коментарі