Google святкує своє народження



Як все починалося?

1. Історія Google бере початок у 1995 році в стінах Стенфордського університету. Один із майбутніх засновників компанії Ларрі Пейдж тоді розмірковував про аспірантуру, а інший – Сергій Брін мав йому все про неї розповісти.
2. «Вони не погоджувалися один із одним майже у всіх питаннях під час тієї першої зустрічі, але вже наступного року започаткували партнерство. Працюючи зі своїх гуртожитків, вони побудували пошукову систему, яка використовувала посилання, щоб визначати важливість окремих сторінок у 3. World Wide Web («всесвітнє павутиння», WWW)», – мовиться на офіційному сайті компанії.
4. Спочатку вони назвали цю пошукову систему Backrub.



5. Рік заснування Google – 1998.
6. Народилася система Google, коли Енді Бехтольшайм, один з засновників Sun Microsystems, виписав чек на 100 тисяч доларів. Це було в серпні 1998 року, але компанія дату народження обрала іншу.
7. Назва Google – це гра слів – неправильне написання математичного терміну гугол (googol), яким позначають одиницю зі ста нулями.
8. До речі, до нього існувала компанія Yahoo. У 2002 році Yahoo намагалася придбати Google за 3 мільярди доларів, однак в Google відмовилися, оскільки вважали, що коштують щонайменше 5 мільярдів, пише The Verge.




Google та таємниця її дня народження

Дата, яку компанія Google обрала свої днем народження, залишається загадкою. Адже компанія була заснована 4 вересня 1998-го, а домен google.com зареєстрований 15 вересня 1997 року. У більшості випадків сама компанія Google себе вітала із днем народження за допомогою Google Doogle (так званого «Гугл дудл», пояснюємо нижче) саме 27 вересня. 



Коментарі