Величне ім’я України- ЗАХИСНИК!


29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

Символом дати виступає квітка соняшника, адже у дні Іловайської трагедії саме вона рясніла на полях. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну!

З нагоди вшанування українських бійців, у нашій книгозбірні розгорнуто книжково-документальну виставку літератури, з якою можуть ознайомитися усі бажаючі.







Доповнюйте свій одяг знаком «Сонях»! Продемонструйте - шану та повагу героям, які загинули захищаючи Україну!

Коментарі