Пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. (90 років від дня прийняття злочинного "Закону про п'ять колосків")


7 серпня 1932 року Сталін видав «Закон про п’ять колосків», який за «розкрадання колгоспного майна» передбачав розстріл із конфіскацією всього майна або ув’язнення терміном не менше 10 років із конфіскацією майна без права амністії. Ця злочинна постанова (Постанова ЦВК й РНК СРСР «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності» від 7 серпня 1932 року) була справжнім актом геноциду українського народу, покаранням за опір і бажання вільно жити у вільній країні. Відповідно до цієї постанови в Україні було засуджено понад 150 тисяч чоловік...

Задля збереження національної пам’яті й ушанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років 7 серпня 2022 року бібліотекар читальної зали для дорослих Алла Горобець презентувала книги, присвячені пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років у Вінницькій області, які знаходяться у краєзнавчому відділі бібліотеки-філії № 11, а також документально-історичний відео ролик (закадровий текст, монтаж – А. Горобець).





Ми ніколи не забудемо й ніколи не пробачимо масового вбивства нашого народу. Питання геноциду України з боку російських окупантів сьогодні стоїть так само гостро, як і 90 років тому. Загарбники зараз намагаються повторити злочинні дії своїх попередників на тимчасово зайнятих територіях, як завжди сіючи смерть, жах і відчай. Україна ж, як завжди, усе витримає, переможе і буде жити вільним народом у вільній країні, у своєму прадавньому, премужньому домі!

Коментарі