Бібліотека пригод Олександра Дюма

 


24 липня 2022 року виповнюється 220 років від дня народження одного з найвідомішого та найулюбленішого французького письменника авантюрного жанру Олександра Дюма (батька) (1802-1870).
Олександр Дюма – автор безлічі історико-пригодницьких романів і п'єс. За своє життя він встиг написати і випустити понад 500 томів творів різних жанрів. Життя письменника - суцільний роман, на зразок тих, що писав він сам. Світову популярність йому принесли романи «Граф Монте-Крісто», «Королева Марго», «Три мушкетери», «Двадцять років потому» та багато інших. Пізніше Дюма написав п'єсу «Дама з камеліями», котра одразу набула популярності. Неодноразово ставилась у театрах всього світу, головну роль в ній грали такі великі акторки, як Елеонора Дузе чи Сара Бернар. Не оминуло п’єсу увагою і кіно, починаючи від німих екранізацій і до сьогодення.
Увазі наших користувачів пропонуємо перегляд найпопулярніших творів О.Дюма. Читачі також можуть познайомитися з його біографією, переглянути портрети автора, ілюстрації до його творів. Виставка адресована читачам всіх вікових категорій.











Коментарі