Зеленеє свято у травах іде

 


Звичаї та традиції, пов'язані з календарними святами українців, є частиною духовної культури українського народу.Традиційно в кожній українській родині шанобливо зберігають та намагаються передати своїм дітям і онукам все, що лишили нам у спадок предки.
Трійця вважається в народі одним з найбільших свят після Різдва та Великодня.Ще в Україні Трійцю вважають часом відновленого життя, зелені. В суботу, напередодні свята, люди прикрашають свої житла гілками клена, липи, ясена. Підлогу притрушують лепехою.
Для наших користувачів ми презентували виставку літератури "Чари барвінкові" на якій представлені різні літературні жанри, що знайомлять читачів з історією і традиціями святкувань Трійці: витоки, звичаї та обряди святкування у різних регіонах, символіка, повір'я, атрибутика. 
Отож, запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставку. Без сумніву вона зацікавить читачів різного віку, особливо тих, кому не байдужа духовна спадщина і культура українського народу. Ознайомившись з літературою, якою наповнена виставка, читач матиме можливість краще зрозуміти себе - Українця.










Коментарі