Розмалюю писанку, розмалюю


Великдень – найбільше християнське свято. Щодо назви свята існує таке пояснення: у день, коли воскрес Божий Син, сонце з радості не заходило, звідси й наймення "Великдень".
Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. Великдень – найяскравіша ознака всього живого і оновленого, та головними символами цього дня вважаються Життя (паски і розфарбовані яйця), Вода і Благодатний Вогонь.
Для користувачів нашої бібліотеки ми підготували книжкову виставку-інсталяцію «Благословіння сходить з небес», на якій представлено багато цікавої інформації про народні великодні традиції, обряди та звичаї. Ознайомитися з секретами писанкарського мистецтва,як прикрасити оселю до свята, що потрібно покласти у великодній кошик та про смачні рецепти приготування святкових страв можна дізнатись , переглянувши книги , статті з періодики , які представлені на виставці.
Гарною несподіванкою для наших користувачів у цей важкий для всіх нас час, було привітання від бібліотекарів - сувенірний кролик, зроблений власноруч.
Мирних всім Великодніх свят!






























Коментарі