День пам'яті Героїв Небесної Сотні

 20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні. 

З цієї нагоди бібліотекар читальної зали для дорослих Алла Горобець провела презентацію виставки художніх книг та громадянсько-політичної періодики (нових надходжень до бібліотеки - журналу "Країна", присвячених пам'яті трагедії та її гірким наслідкам на сході "Твої сини, Україно, твій біль, твоя слава".

Біль, який принесли нам розстріли Небесної Сотні в лютому 2013-го, ніколи не стерти зі спогадів, адже це наша сучасна історія. Сумною причиною тих подій стала довготривала втрата української державності, цькування й переслідування культури, мови й національної ідеї загалом. 

Однак найцінніший урок гіркої історії - той, який приносить зміни. День розстрілів Небесної Сотні на вулицях Грушевського та Інститутській у Києві назавжди навчив нас цінувати Україну, її культуту й мову. То ж виставку "Думки у слові стверджують себе", присвячену Дню рідної мови, який відзначається 21 лютого, об'єднано в єдине ціле з українською історією, культурою і Майданом.

Виставка триватиме до 25 лютого, то ж кожен охочий зможе ознайомитися з тематичними матеріалами, об'єднані любов'ю до рідної землі.




Коментарі