Планета Земля в небезпеці

 



В ілюмінаторі космічного корабля наша планета сприймається як єдиний живий організм, неповторно красива та велична . Земля надзвичайно різнобарвна, виглядає тендітною, має надзвичайно гарний, ніжно-блакитний колір.
Єдиним природним захистом нашої планети від можливих катоклізмів є її атмосфера. Наслідки нерозважливої людської діяльності: забруднення атмосфери промисловими викидами, а морів і океанів – розливами нафтопродуктів, смоги над індустріальними центрами, лісові пожежі, чорні бурі тощо. І відповідальність за це лежить на кожній людині. Сучасна економічна людина (homo economicus) освоює ресурси Світового океану та морських шельфів (частина океану занурена нижче рівня моря) , Азовського і Чорного морів, втілює економічно-небеспечні глобальні проекти (США, Росії, та інш. вел. країн) освоєння Північних та Південних полюсів. Екологічні наслідки такої діяльності непередбачувані! Людина наділена свідомістю, інтелектом, і зобов’язана відчувати свою величезну відповідальність за збереження біосфери. Чверть столітні рани Чорнобиля, побудова семи атомних електростанцій в різних регіонах України, збереження вкрай небезпечних для здоров’я людини обсягів ртуті у Києві, зруйновані очисні споруди у столиці великої території басейну Дніпра.


Що робити? Наша планета - в небезпеці! У небезпеці наше з вами життя, а ще більше життя майбутніх поколінь. Активно протидіймо екологічним загрозам.
Потрібна мирна, безкровна екологічна революція, яка необхідна для збереження життя на Землі. До вашої уваги презентація виставки «Планета Земля в небезпеці!»









Коментарі