На крилах натхнення

 


Сьогодні громадська організація "Гармонія Всесвіту" презентувала виставку репродукцій картин відомого художника Шрі Чинмоя, який малював у стилі Джарна Кала – Фонтан мистецтва.
Свої картини він малював, занурюючись у свій внутрішній світ, свої відчуття. Його картини передають радість життя і творчості, вони випромінюють особливе внутрішнє Світло любові. Фонтан мистецтва є в серці кожної людини і художник пропонує своїм глядачам відкрити цей Фонтан творчості у себе. Сміливіше занурюйтеся у свій внутрішній світ, творіть з любов’ю і задоволенням.
Наша зустріч дала нам можливість доторкнутися до мистецтва, внутрішньої гармонії і поезії душі. Вдячні за ініціативу Алісі Івановій (Аліса Маноджава)! В нашій бібліотеці виставка діятиме до 10 червня, потім- по інших областях.















Шрі Чинмой  (1931-2007)

Філософ, композитор, поет, письменник, художник, спортсмен та суспільний діяч. Його називали “Леонардо да Вінчі сучасності”. Шрі Чинмой народився в маленькому селі Шакпура в Індії, та своїм серцем єдності він охопив цілий світ. Юні літа він провів у Пондічеррі, де займався глибокою духовною практикою і захоплювався спортом.
1946 року він приїздив до Америки та заснував велику кількість різноманітних культурних, гуманітарних та духовних програм у різних частинах світу. Його життя та творчість були присвячені служінню миру на планеті, а започатковані ним глобальні проекти залучили до участі мільйони мешканців різних країн, людей різних культур, мов, віросповідань. Ці проекти несуть у собі нове бачення сучасності і водночас несуть в собі загальнолюдські вічні цінності, що є основою всіх великих культур. Сприяючи розвитку в людях сили єдності, віри у позитивну сторону життя і сили серця, Шрі Чинмой та численні учасники його миротворчих програм створили могутню силу, що спрямована до прогресу людства.

Шрі Чинмой про свою філософію


Мир — це не просто відсутність війни. Мир — це всеохоплююче сердце єдності. Мир — це наявність згоди, любові, вдоволення та єдності. Мир — це потік любові у світовій сім’ї.
Зовнішня війна – це борьтьба людини з людиною, народу з народом. Внутрішня війна – це боротьба нашої душі з обмеженістю, невіглаством, сумнівами і смертю. Зовнішні війни закінчаться лише після того, як припиняться внутрішні війни.
Ми боремося, бо глибоко всередині нас самих є розлад, нескокій та тривога. Здобувши спокій, радість та повноту життя, ми не будемо розв’язувати війни та загрожувати іншим.
Ми завжди зростаємо зсередини, а не ззовні. Так із насіння в землі проростає паросток, а не навпаки. Лише завдяки нашій наполегливій внутрішній роботі ми можемо вирости зсередини і досягти непохитного спокою, миру в собі. Якщо ми зможемо принести спокій і мир у себе, а потім подарувати його іншим, ми побачимо, як вони поширюються від однієї людини до іншої і поступово охоплюють цілий світ.













Коментарі