Відлуння Чорнобильських дзвонів

 


26 квітня – це не просто дата. Це символ біди. Те, що трапилося 26 квітня 1986 року, знають у всьому світі. Аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської АЕС за міжнародною шкалою оцінок подій кваліфікується як аварія сьомого (найвищого) рівня. Ця аварія спричинила істотне забруднення довкілля і з огляду на глобальний характер впливу на населення та природні об’єкти отримала назву “Чорнобильська катастрофа”. Чорна Чорнобильська хмара накрила своїм крилом і Вінниччину.
Вже тридцять п’ять років Україні доводиться розплачуватися за рахунками, яких вона не підписувала, і спокутувати гріхи, яких вона не вчиняла. Її громадяни ціною свого життя та здоров’я захистили від смертельної небезпеки багато країн Європи. Сьогодні світ знає про їх мужність та відвагу. 287 пожежників Вінниччини пройшли горнило Чорнобиля. Вони виявили високу дисциплінованість і згуртованість, почуття людського братерства і благородства.












Вшануємо відвагу людей, які 35 років тому першими прийняли на себе виклик цієї катастрофи і протистояли наслідкам аварії на ЧАЕС.






Коментарі