Жменька сміху всім на втіху

 

"Кажуть, щира усмішка додає життя, отже, більше смієшься – довше живеш."
Раз на рік є день, в Україні, 1 квітня - у який можна безбоязно пожартувати. Адже всім відома приказка: «Перше квітня – брехня всесвітня». Всесвітній день сміху, свято триває цілий день, за цей день можна покепкувати над друзями і знайомими, давати їм безглузді доручення, обманювати як тільки можна, ще й потішатися над легковірними.
У США день сміху називають «Святом серця». Американці говорять: « З усміхненою людиною приємніше мати справу, ніж із насупленою, похмурою.»
У Франції день жартів і побрехеньок називається «квітнева риба». У цей день діти крадькома вішають дорослим на спину паперові рибки на нитках.
У Лондоні також відмічають День всіх дурнів- All Fools Day. З опівночі до 12 години, 1 квітня кожен може пожартувати над своїми друзями, знайомими, обдурити їх. Того хто попадеться на жарт, зустрічають веселим сміхом і криками « Квітневий жарт!»
Німці вважають 1 квітня нещасливим днем, так як за повір’ям в цей день народився Іуда. Дорослі і діти обманюють один одного, відправляють в магазин з не виконуваними дорученнями, наприклад купити комариного жиру.




Коментарі