Ну що б, здавалося, слова?

 

Поезія - це найвеличніша форма, в яку може втілитися людська думка."

                          (Альфонс де Ламартін, французський поет, історик і політичний діяч) 

Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.
Всесвітній день поезії відзначається в Україні у відривному «Українському народному календарі» він уперше з'явився 2004 році. Рішення про встановлення даного свята було прийнято в зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Поезія допомагає людям жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами.
Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття… Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя; Ліна Костенко пише «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»… Символічним знаком поезії, є крилатий кінь – Пегас, адже крилатість» - одна з важливих її якостей.» 
З нагоди свята , всесвітнього дня поезії , онлайн  презентація  "Ну що б, здавалося, слова?"



Поезія -"це найкращі слова в найкращому порядку,"
               це вища форма існування мови . (Й. Бродський) Вона може розтривожити душу, примусити людину відгукнутися. Це не матеріал , але цілком відчутний дотик.

Коментарі