Кожний стукіт серця - Україна!



Цьогоріч виповнюється 100 років від початку Української революції 1917–1921 рр. – одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу у ХХ столітті. Вона розпочалася в умовах революційних потрясінь, які охопили Російську імперію у березні 1917 р.
 Основними етапами Української революції : діяльність Української Центральної Ради, проголошення її Універсалів (березень 1917 – квітень 1918); правління гетьмана Павла Скоропадського (29 квітня – 14 грудня 1918); встановлення влади Директорії УНР; розгортання та придушення масштабного повстанського руху (грудень 1918 – листопад 1921р.) Українська революція стала переломним моментом вітчизняної історії. Сформована у її роки ідея державної незалежності визначила подальший перебіг історичного процесу в Україні. Сучасна Українська держава є продовжувачем державно–національних традицій, сформованих під час Української революції 1917 – 1921 років.








В читальній залі бібліотеки презентовано книги, які є гарним путівником по історії державотворення і боротьби за самостійну, соборну, демократичну державу українського народу.
У виданнях відтворено події Української революції 1917-1921рр., історію УНР доби Центральної ради і Директорії.
Сто років тому почалась боротьба за те, щоб відстояти Україну. Почалася вона з агресії , з нападу більшовиків на Україну. Російська агресія яка почалася сто років тому і триває дотепер.

                             І настане час, коли один скаже: Слава Україні!

                                       І мільйони відповідатимуть: Героям слава! 

                                                                               Степан Бандера

Коментарі