Завітала в гості казка


Ганс Крістіан Андерсен «Снігова королева»

 Казка розповідає історію дітей Герди і Кая, що дружили до того зимового дня, коли в очі Кая влучив уламок диявольського дзеркала і змінив його світогляд таким чином, що все гарне і добре він сприймав тепер як потворне та погане.


Про що книга «Зимова казка» автора Захаріас Топеліус

Видатний фінський казкар Топеліус Захаріас дитиною вірив у те, що в природі все живе, відчуває і вміє говорити. Напевно, тому в його казках сосни співають дітям пісні, а вовки говорять людською мовою. І все-таки головні герої казок Топеліуса — звичайні хлопчики й дівчата. У їхньому житті настає несподіваний поворот, за яким відбуваються неймовірні події.





Ольга Зубер  Казка "Неслухняні санчата"

"От і прийшла красуня Зима. Пора розваг і Новорічних свят. Взяв Миколка свої санчата, та й давай кататися з гірки! Летить, аж дух перехоплює! Ого-го! – кричить від радості. Побачив це кіт Васько, що сидів на лавці. От заманулося і йому на санчатах покататися. Аж не може всидіти на місці, так кортить! А попросити в Миколки соромиться…


Навіть ставши дорослими, усі ми пам’ятаємо , з яким нетерпінням чекали на настання зими, з її яскравими пейзажами, незабутніми подіями та святами . Адже найдивніші дива відбуваються на Різдво та Новий рік. От саме таким чарівним настроєм наповнена наша добірка зимових казок . У казках багато мудрих істин, що їх зберігає народ та мудрі казкарі.














 




Коментарі