Талант, помножений на працю

Постать Анатолія Гарматюка в подільській гумористиці - талановита, колоритна, багатогранна. Ім'я гумориста добре відоме в українській літературі. У своїй творчості Анатолій Панасович звертався до фольклору, черпаючи в ньому й творче натхення, й народну мудрість, і засоби сміхотворення. Сміх Гарматюкових фейлетонів, гуморесок, байок і мініатюр підіймає настрій, додає сил і морально б'є тих, хто відрікається від свого народу, його мови, культури, історії.





Він творив в атмосфері підозр і нагляду (в часи стеження органами КДБ), однак його твори позначені сміливістю мислення, глибокими переконаннями і серйозним ставленням до гострих проблем нашого суспільства.



Минуть десятиліття, але читачі не лише Вінниччини, а й всієї України з теплими усмішками читатимуть найкращі твори Анатолія Панасовича Гарматюка. Більш детальніше з творчістю і життєвим шляхом гумориста ви можете познайомитися, завітавши в найближчу бібліотеку. А для відвідувачів я підготувала виставку літератури "Життєвий шлях Анатолія Гарматюка" з нагоди 85-річчя від дня народження видатного земляка.















Коментарі