Музика повинна воскресати вогонь з людських сердець!



«Музика — це один безтілесний вхід у вищий світ знання, яке осягає людство, але яке не може осягнути людина»
2020-ий оголошено роком Людвіга ван Бетховена, адже виповнюється 250 річниця з дня народження відомого німецького композитора та піаніста.
Бетховен. Чому Бетховен? Чому його музика стала гімном Європейського Союзу і лунає в усьому світі з найрізноманітніших важливих і урочистих приводів? Чому він символізує найвищу якість і трохи героїзм, а також істину, добро і красу? Коли і як він став брендом, який не виходить з моди? Що сьогодні можуть нам дати життя і творчість цього виняткового музиканта і цієї людини? І що власне знаємо ми про Людвіга ван Бетховена?
Видатний композитор світової класики і виконавець Людвиг ван Бетховен (нем. Ludwig van Beethoven) прожив більшість свого життя в Вєні, де написав білше сотні творів, включая шедеврові симфонії і багаточисельні фортепіанні твори, такі як «До Елізі» і «Місячна соната». Бетховену  присвоєно ще за життя, званння великого австрійця , який зробив значний творчий внесок у розвиток світової культури і культури Австрії.



Будинок- Музей у Бонні (Beethoven-Haus)


Відомий будинок-музей Бетховена, вважають одним з найбільш відвідуваних музеїв в світі .
Музей Beethoven-Haus у Бонні — справжнє диво,  створене звичайними городянами .
В Історичному музеї Бетховен представлений в контексті гімнів, маршів і шлягерів як політичний композитор. Найцікавіші експонати музею манускрипти - автографи сонат для фортепіано. 
Жіночий музей відкриє завісу над його стосунками з жінками:



Тереза Мальфатті:  Після заміжжя Жозефіни Брунсвік, Бетховен мав серйозні плани одружитися з Терезою Малфатті. Для цього він замовив копію свідоцтва про хрещення у своєму рідному місті Бонні. Проте через класову різницю сім'я Малфатті виступила проти весілля. Бетховен, здається, швидко подолав розчарування, і вони залишилися друзями.



Єлізабет Рекель: 
Музикознавці вважають, що Елізабет Рекель може бути загадковою "Елізою", якій присвячено один із найвідоміших музикальних творів усіх часів. Вважається, що саме їй Бетховен перед смертю подарував рукопис своєї п’єси "До Елізи".




Марія Анна Вільгельміна фон унд цу Вестергольт-Гейзенберг




Графиня Джульєтта Гвіччарді
Між 1801 і 1802 роками сестри Брунсвік познайомили Бетховена зі своєю кузиною - також графинею. Почуття виникли одразу, але було зрозуміло, що стосунки не будуть тривалими: Джульєтта вже була заручена. Однак вона отримала цінний подарунок: Бетховен присвятив їй знамениту "Місячну сонату".



Антонія Брентано:
Знаменитий лист "До безсмертної Коханої" Бетховен міг написати Антонії Брентано. В той час вона подорожувала до Праги з Карлсруе, що має значення для наступної історії…


боннська площа Мюнстерплац  700 " бетховенят": ювілейний фестиваль м.Бонн 2019р.
Художній музей Бонна спробує знайти аналогію бетховенській музиці в сучасному мистецтві з його пошуками резонансу між звуками і тишею. Автором сучасних скульптур є німецький художник-концептуаліст Оттмар Хёрль (Ottmar Hörl). Музей рок- і поп-музики з'ясує, який вплив здійснив Бетховен на популярну масову культуру. Виставка в будинку-музеї Ернста Моріца Арндта, поета і казкаря, також народженого в Бонні, піде по сліду Бетховена через японські мангу і аніме.


Книжкова виставка "Музика повинна воскресати вогонь з людських сердець!"


19 листопада Симфонічний оркестр Вінницької філармонії проводе концерт до 250-річчя Людвіга ван Бетховена. Для слухачів звучатимуть найвідоміші твори композитора.

Коментарі