Добро і милосердя єднають серця



«Любов виникає з любові: коли я хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю».
                                                                                                   
                                                                                         Г.Сковорода

16 листопада 1995 року держави – члени ЮНЕСКО прийняли Декларацію принципів толерантності. У 1996 році Генеральна асамблея ООН запропонувала щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний День толерантності. Символом толерантності визнано райдужний прапор.
Поняття “толерантність” сьогодні трактується дуже різнопланово. Перш за все, це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Толерантність в перекладі з англійської – можливість почути іншого, зрозуміти іншого. Це мистецтво жити поруч з несхожим, спосіб вирішення конфліктів, мистецтво цивілізованого компромісу.
Практично вся робота бібліотек спрямована на виховання толерантної, духовної та широко освіченої людини. Бібліотека створює толерантне середовище, просуває толерантно орієнтовану літературу та інформацію. Багато творів класичної та сучасної дитячої літератури піднімають проблеми толерантності, взаєморозуміння та поваги.
Література представлена на нашій виставці, допоможе вихованню толерантного ставлення до розмаїття культур світу, формуванню взаємопорозуміння через книги і читання.




А ще ми пропонуємо рекомендації та побажання з “Мішечка порад”.
 Наприклад:
- будьте готові до того, що всі люди різні – не кращі й не гірші, а просто різні;
- навчіться сприймати людей такими, якими вони є, не намагайтесь змінити в них те, що нам не подобається;
- цінуйте в кожній людині особистість і поважайте її думки, почуття, переконання, незалежно від того, чи збігаються вони з вашими;
- зберігайте “своє обличчя”, знайдіть себе і за будь-яких обставин залишайтеся самим собою;
- прагніть завжди бути толерантними.





Коментарі