Світ належить митцям


 

День художника відзначається в Україні щорічно у другу неділю жовтня згідно з указом президента (№ 1132/98) від 9 жовтня 1998р.
В 2020 році День художника України припадає на 11 жовтня.
Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика - невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.
Українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.
Для on-line і off-line користувачів я презентувала виставку присвячену Дню художника України «Світ належить митцям».

Іван Марчук 
Створив тисячі творів мистецтва та винайшов власну техніку — пльонтанізм. За радянських часів через постійні переслідування з боку КДБ художник був вимушений тимчасово емігрувати за кордон і повернувся в Україну в 2011 році. Саме він став єдиним українцем, що потрапив до рейтингу «100 геніїв сучасності» британської газети "Telegraph" у 2007 році.



Казимир Малевич

Став одним із засновників абстрактного мистецтва. 1915 року започаткував новий модерністський напрям у мистецтві — супрематизм7 грудня 1915 року вперше виставив картину «Чорний квадрат на білому тлі», яка перетворилася на ікону абстрактного мистецтва. Згодом з'являється картина «Біле і чорне».

 


Олександр Ройтбурд

Одеський художник, картини якого є найдорожчими серед робіт українських митців. Його творіння "Прощавай, Караваджо" продали за $97 тис.; він виставлявся в одному з найпрестижніших музеїв світу – Музеї сучасного мистецтва у Нью-Йорку.


Архип Куїнджі

Серед визначних художників, якими Україна може пишатися і які гідно представляють нашу країну на світовому рівні, - Архип Іванович Куїнджі. Родом з України, виріс серед приморських степів. Всі його роботи присвячені українській землі, зокрема, «Українська ніч», «Місячна ніч на Дніпрі».







Коментарі