Фаворит читацьких сердець



Історії його творів прості і задушевні, вони зрозумілі для читачів будь-якого віку: в них такі поняття як кохання, совість, доброта, співучасть, зрада, кара. Його твори містить надзвичайно виразний місцевий колорит. Знайомтесь: Володимир Лис.


Народився 26 жовтня 1950 року на хуторі поблизу села Згорани на Волині. 1977 року закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Служив у війську, працював журналістом у районних газетах Волині, Хмельниччини, Херсонщини, Рівненщини, у волинській молодіжці, завідував літературною частиною Рівненського музично-драматичного театру. Нині редактор відділу державного будівництва незалежної громадсько-політичної газети «Волинь».
У літературі дебютував як драматург, п'ять його п'єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. Як прозаїк заявив про себе 1985 року. Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.
Твори Володимира Лиса вигравали також конкурси радіоп’єс, а самого автора у 2010 році було визнано «Митцем року». У 2012 році його твір «Століття Якова» було визнано «Найкращим романом десятиліття» на «Коронації слова». За цією книгою навіть було знято історичний мінісеріал. 


Недарма книги Володимира Лиса можна купити в усіх містах України, адже його справедливо вважають заслуженим письменником нашої держави.





Книги Володимира Лиса не залишають байдужим нікого. Завітайте до найближчої бібліотеки чи книгарні і обов'язково познайомтесь з творчістю українського популярного сучасника.

Коментарі