Незвичайні фото- ідеї


Любов сучасної людини до фотографії в наш час сягнула небаченної величини. Наявність цифрових фотоапаратів або просто фотокамер , вмонтованих у телефони та планшети, дозволяє моментально закарбувати будь-яку мить.

Але до недавнього часу це був таємничий процес, оповитий ореолом магії та чаклунства. Спробуймо трохи підняти завісу таємниці й розберімося, з чого почалась історія фотографії.

Історія фотографії

Мистецву фотографії вже понад 1000 років - адже ще в Х ст. арабський вчений Альгазена з Басри, який вивчав поведінку світла й основні принципи оптики, зауважив цікавий феномен.
Він виявив перевернуті зображення на білих стінах затемнених кімнат і наметів, поставлених на берегах Перської затоки - зображення проходило крізь  невеликий круглий отвір у стіні, у відкритому  запоні намету. Отримав таким чином камеру - обскуру. Пізніше були спроектовані портативні камери- обскури. Знаменитий художник Ленардо да Вінчі навіть детально описав камеру- обскуру у своєму трактаті "Про живопис". Серйозно говорити про історію виникнення фотографії можна тільки в ХVІІІ ст. Професор Галльського університету в Німеччині Гейнріх Шульце , відкрив феномен світлочутливості хлориду й нітрату срібла. Та загадка закріплення фотографії залишалась не дослідженною. Вперше закріпленне зображення зробив француз Жозеф Ньєпс. В1851 році англієць Фредерік Арчер придумав новий спосіб фотографічних зображень, цей спосіб застосовувався протягом кількох наступних десятиліть для друку знімків, більше того, він застосовувався без змін аж до кінця ХХ ст.

Камера -обскура



Фотоплівка та цифрове фото
ММм
Важливою віхою в історії фотографії стала поява фотоплівки. Засновник відомої компанії фотоплівки "Кодак" Джордж Істмен.



Цифрова фотографія




Ера цифрової фотографії настала всерйоз і надовго.

10 порад які зроблять цікавими і найкращими ваші фото в Інстаграм:

1. Фокусуйтеся на світлі.

2.Протріть камеру.



3. Краще підійти, аніж використовувати наближення ( зум)


4. Спалахом можна скористатися не лише в темряві .
5.Увімкніть режим HDR особливість  цього режиму в тому, що він майже непомітно для вас робить одразу декілька фото, а потім " складає" кадри разом. Результат виходить чітким та яскравим.



6. Увімкніть спеціальну сітку в налаштуваннях камери вашого смартфона.
7. Зробіть , врешті, зусилля , щоб ваші фотографії в Інстаграм дивували та надихали , варто хоч трохи постаратися та докласти фантазії. 
8. Якщо фотографують вас, не обов'язково дивитися прямо в камеру і натягнуто посміхатися. Навпаки краще стояти спиною, кудись іти або щось робити , ігноруючи зйомку. 














Інфрачервоні фото




В рамках проекту " Мистецькі вихідні on - line " продовжуємо вас знайомити та інформувати цікавими темами. Будьте разом з нами, до нових зустрічей в наступну суботу! Бібліотека - філія №11 пропонує  книжкову виставку "Посміхніться , вас фотографують!"

















Коментарі