Фруктове асорті



Ну як уявити літо без  червонощоких яблук та соковитих груш у садку, ароматних динь, солодких кавунів та стиглого винограду! Усією тією смакотою  так пахне довкола, що хочеться ласувати цими апетитними й надзвичайно корисними дарунками літа. Справді, ягоди та фрукти є основним джерелом вітамінів, так необхідних для нашого організму.


                                                                 " Веселий крабик"

В якості частування своїх друзів, бібліотекар дитячого абонементу Марія Присяжна пропонує майстер- клас із яблука "Веселий крабик":



Яблуко розрізаємо вздовж на 3 рівні  частини. Із середньої частини яблука вирізаємо передні клешні (зубчиками ), робимо задні клешні, нарізавши половинку яблука тонкими скибочками в кількості ( 10 шт.)


Викладаємо нашого крабика на декоровану мушлями паперову тарілку. Додаємо з насіння очки та ротик, вдавлюючи їх в м'якоть. "Крабик" готовий. Необхідно освіжити його лимонним соком.


Смакуйте на здоров'я!




Саме час пригощати рідних і друзів смачними, незвичайними літніми ласощами.
Провідний бібліотекар читального залу Алла Павловська підготувала  прес - мозаїку "Смачні рецепти з грядки" зі сторінок періодичних видань , які передплачує наша бібліотека- філія №11 .


Запрошуємо  взяти журнали і книги, в них ви знайдете нові, смачні,  рецепти приготування : маринадів, соління, варення, джемів, сушки, заморозки, обробки та зберігання овочів і фруктів.




Дитячий пізнавально - розважальний журнал "Куля"
рубрика кулінарії " Зроби сам"






З журналом "Яблунька"    на кухні...

            Цікаві і корисні  тематичні матеріали підготовлені в рамках проекту "Мистецькі вихідні on - line".




Коментарі