У дружбі з книгою






9 червня відзначається Міжнародний день друзів. Це свято створене для того, щоб нагадати людству про важливість друзів, навчити цінувати вірність і опору, яку нам дають ці люди.
Пропонуємо вашій увазі добірку книг про справжню дружбу, які подобаються сучасним дітям.



Ізабель Абеді «Лола та єдиний свідок». Одна з дев’яти книг про допитливу і веселу дівчинку Лолу. Ця серія популярна у всьому світі. Книги простою мовою розповідають про життя 11-річної дівчинки, її мрії, проблеми та пригоди. Зокрема, відносини з однокласниками, непорозуміння з батьками, пошуки щирих друзів, перше кохання. Розрахована на дітей старше 6 років.


Катя Матюшкіна «Кіт да Вінчі. Пограбування банки». Кожна книга з серії детективів Каті Матюшкіної має динамічний гумористичний сюжет. Розповідає про небезпечні пригоди кота да Вінчі та його друзів. Містить яскраві кольорові ілюстрації. Книга для дітей молодшого шкільного віку.
Йоанна Ягелло «Кава з кардамоном». У 15-річної Ліни непрості відносини з мамою і вітчимом. Вона змушена займатися вихованням молодшого брата. А згодом на її плечі лягають і всі хатні обов’язки. Це заважає їй готуватися до іспитів та спілкуватися з друзями. Щоб відволіктися, дівчина їде до бабусі. А там відкриває моторошний родинний секрет.
Люсі-Мод Монтгомері «Енн із Зелених Дахів». Це перша з восьми книжок серії. Вона розповідає про пригоди дівчинки Енн. Немолоді брат із сестрою, які живуть на фермі у Канаді, хочуть взяти на виховання хлопчика з притулку. Яким же було їхнє здивування, коли замість маленького помічника до них приїхала рудоволоса дівчинка. До всього вона має ще й досить химерну вдачу.
Ніна Е. Грьонтведт «Happy end попри все?..» Книга написана у вигляді особистого щоденника дівчинки-підлітка з помітками і малюнками на полях. У старшій школі у неї з’являється коханий. Але чи завжди кохання має щасливий кінець? Книга для дітей 11-14 років.
Катерина Булах «День кота». Дві школярки захотіли стати кішками. І як у справжній казковій історії перетворилися на цих пухнастих тваринок. А потім одну з них люди забрали у свій дім. А інша змушена разом з новими друзями шукати її. Чи вдасться подругам повернути людську подобу?

Всеволод Нестайко «Сонце серед ночі. Пригоди в Павутинії». Перша з чотирьох книг відомого українського класика про пригоди звіряток в лісовій школі. Повчальні книги з яскравими ілюстраціями розповідають про кумедні витівки, перемоги і поразки, успіхи і страхи маленьких лісових школярів. Для дітей від 5 до 8 років.
















Коментарі