Всі ми - різні, всі ми - рівні!


Розуміння того, що всі ми - унікальні особистості, всі ми різні і всі ми маємо право на життя, освіту, розвиток,-допомагає нам створювати сучасні суспільні взаємовідносини. Всі діти можуть повноцінно навчатися і розвиватися, а їх відмінні особливості гідні поваги та є джерелом досвіду для усіх учасників навчально-виховного процесу.
ГО"Культурний Всесвіт" у партнерстві з ГО "Гармонія" за підтримки Вінницької обласної ради реалізують просвітницький проект"Дитяча інклюзивна література як дієвий інструмент для Нової української школи".У листопаді увесь світ відзначає Міжнародний день толерантності і Всесвітній день незрячих. Саме сьогодні для учнів 4-А класу ЗОШ №16 соціальний педагог РЦ "Гармонія" Оксана Крижанівська провела годину етики, де познайомила дітей з новинками інклюзивної літератури. Учні спробували прочитати книги, написані шрифтом Брайля. 

Як виявилося - це дуже складно! Через дотики відчути крапки і сприймати їх як літери вимагає неймовірних зусиль і довгих, ретельних тренувань. Діти пересвідчились як це важко. Саме на таких уроках відбувається усвідомлення тих труднощів, які особливі люди долають щодня. Враження від зустрічі неймовірні, дякую!














Коментарі