До своєї справи дар має майстер-перукар


Стереотипне уявлення про зовнішній вигляд бібліотекаря в поп-культурі і суспільній свідомості, в цілому, практично не змінюється: образ бібліотекаря-поганулі - спідниця, блуза і пучок на голові. Чи можемо ми що-небудь зробити, щоб зруйнувати цей стереотип? Чи хочемо ми мати яскравий макіяж і карколомні зачіски?
Зміна зачіски може бути проблемою для людей деяких професій, але оскільки бібліотечне середовище динамічно розвивається і зазнає значних змін, бібліотекарям варто ризикнути і відкрито заявити, що вони не заперечують проти змін у своїй зовнішності. Адже існують численні дослідження, які доводять, що часто зміна зачіски сприяє підвищенню самооцінки і впевненості в собі.

Волосся - це частина «я», яке розповідає про людину навколишнім. Наше уявлення про волосся сьогодні полягає в тому, що кожен має право створити потрібний йому образ. Ви маєте право змінювати зачіску так часто, як ви цього хочете, адже це прояв вашого особистого стилю. За допомогою волосся можна повідомити світу про зміни, які з вами відбуваються, отримати задоволення самому і доставити його оточуючим, особливо якщо відвідувачі вашої бібліотеки - сучасні молоді люди.

Мені здається, ми просто повинні бути яскравими! І справа не в одязі або зачісці - це мова, це вчинки, це здатність переконувати та висловлювати свою думку тощо.

Сьогодні в рамках засідання клубу "Зустрічі без прощань" відбулася зустріч з майстром-перукарем Марією Тищенко. Марія провела майстер-клас з моделювання зачісок. Моделями та діючіми особами були студенти, майбутні бібліотекарі та діловоди і викладач Алла Безмощук. Дівчата самі обирали собі зачіску, а майстер навчала усіх бажаючіх, як її створити. Усі присутні комфортно почували себе у ролі перукарів. З бібліотеки вони пішли з гарними зачісками та піднесеним настроєм.






















Коментарі