Бджілки-трудівниці


Сьогодні в рамках проекту "Мистецькі вихідні" бібліотекарі підготували та провели з дітьми майстер-клас з малювання "Бджілка", конкурси, вікторини, рухливі ігри. На закінчення свята присутні посмакували булкою з медом та отримали призи від ТМ "Ласунка".


Федоренко Т. І., бібліотекар філії № 13, загадувала дітям загадки, розповіла про життя бджолиної сім'ї. А чи знаєте ви, що...

Бджоли – одні з найкорисніших комах України. Це комахи з особливим устроєм життя. Не даремно бджіл називають сімейними комахами.

Бджоли – найближчі родичі оси та мурахи.

У бджіл 5 очей. Три у верхній частині голови і два попереду.

Це єдина комаха, яка виробляє їжу, яку їдять люди.

Крила у бджіл здійснюють приблизно 11400 рухів на хвилину, внаслідок чого при їх польоті можна почути характерне дзизчання.

Медоносна бджола відвідує від 50 до 100 квітів за 1 виліт.

Медоносні бджоли спілкуються одна з одною «танцюючи».

У бджіл дуже сильно розвинений нюх. Вони здатні відчувати аромат квітів на відстані 1 кілометр.

Також сьогодні, у третю суботу серпня, відзначають Всесвітній день безпритульних тварин. Це свято придумали, щоб звернути увагу людей на проблеми чотириногих друзів, що мешкають на вулицях.  Голодні, без даху і їжі, позбавлені любові та турботи, з переляком озираються на всі боки - так живуть мільйони безпритульних тварин. Хтось із них народився на вулиці, когось виставили за двері ще в дитинстві, а від деяких позбулися в уже дорослому віці, щоб не лікувати, не піклуватися про хворого вихованця.

 Ми приєдналися до тих, кому не байдужа доля чотирилапих волоцюг. Бібліотекар Лариса Богданюк закликала дітей не ображати тварин, підгодовувати їх, шукати їм добрих хазяїв. Усі разом погодували, погладили кішку, яку принесли діти та погралися з нею. Діти виявили бажання опікуватися нею.





























Коментарі