Джерело життя, джерело надії


Щорічно  17 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з опустеленням і посухою, який було проголошено 1995 року Генеральною Асамблеєю ООН. На меті - звернути увагу людей на необхідність міжнародного співробітництва для ефективної боротьби з посухою і опустеленням у природі.
Україна приєдналась до Конвенції ООН по боротьбі з опустеленням у 2002 році. Здається, що нашій країні не загрожують проблеми опустелення, але це не так. Кліматичні й погодні умови останніх років (за спостереженнями і дослідженнями вчених) вказують на те, що Україна переходить у зону надвисоких температур і погодніх катаклізмів, частково цьому сприяє процес глобального потепління. Території нашої країни у найближчі 30-40 років загрожує опустелення великих територій з просуванням цієї небезпеки з південних до центральних областей. Опустелення "по-українськи" - це недбале ставлення до нашого чорнозему, знищення лісосмуг і вирубка лісів.
Завідувач філії Ольга Вельган провела актуальне обговорення після перегляду відеоролику "Планета в небезпеці". Студентки ВНМУ поділилися своїми спостереженнями і розповіли про нестачу води на їхній батьківщині (Судан, Сомалі).Також для відвідувачів абонементу для дорослих підготувала тематичний перегляд "Зберегти життя на Землі".
 Потрібно зберегти нашу планету для нащадків!





Коментарі