Пухнасті вихованці


1 березня відзначають Міжнародний день котів. Приблизно 80% всіх жителів планети тримають домашніх тварин, з них більше половини - коти. Вони відрізняються красою, розумом та деякими магічними здібностями.

В нашій бібліотеці завжди активно відзначають це свято. Виставка цікавих і корисних книг про котів привертає увагу дітей і дорослих. Відвідувачі діляться цікавими історіями із життя власних котів. Бібліотекар знайомить з цікавинками про цих тваринок.

Бувають містичні випадки, коли загублених тваринок знаходять саме в нашій бібліотеці. Така історія з хеппі-ендом трапилася з кошеням на ім'я Бусінка, яку в дощ, мокру і зголоднілу, принесли діти. Нагодували, відігріли, погралися. Дівчатка опитували усіх мешканців двору і таки знайшли хазяїна! А молоду кішечку Асю, яку  теж принесли діти - тремтячу, перелякану,  хазяї випадково побачили у нас, коли вперше прийшли до бібліотеки за книгою. Так Ася повернулася додому, а в бібліотеці з'явилися нові читачі.

Цікавинки: Коти сплять 2/3 доби. Кішки - лівші, а коти - правші. Вона, як правило, "риє" лівою лапою, а він - правою.

Кішки здаються менш емоційними, ніж собаки. Вчені кажуть, що це не правда. Котячий мозок анатомічно ближче до людського. За емоції відповідають ті ж ділянки мозку, що і в людини.

Кішки піддавалися інквізиції. Папа Інокентій VIII вважав їх провідниками між відьмами і силами зла. Винищивши кішок в Європі, люди отримали нашестя щурів і епідемію чуми.

Кішки широко поширені майже на всіх материках, за винятком Австралії, Арктики, Антарктиди і острова Мадагаскар. Серед 36 видів знані: тигри, леви, гепарди, леопарди, рисі, каракали, севрали, сніжні барси, манули, ірбіси, оцелоти та інші.

Усі без винятку – хижаки та чудові мисливці!


Знайомтесь: Бусінка







Коментарі