Валентинки


Сьогодні на занятті гуртка ми виготовляли валентинки. Цей звичай - дарувати коханим і близьким валентинки- з'явився близько ІІІ ст. н. е. У Римі жив молодий священник Валентин. Окрім справ духовних, він ще займався цілительством. Швидко про нього йшла слава. Знайшлися недобрі люди, які запроторили священника Валентина до в'язниці. Привели якось до нього доньку тюремного наглядача, сліпу від народження, сподіваючись на його силу віри і знань. Валентин з першого погляду закохався у сліпу дівчину, розпочав лікування, але нічого не допомагало.
У цей час римський імператор видав указ, який забороняв чоловікам одружуватися, адже їх обов'язок - бути хоробрими воїнами. Молодий єпископ Валентин потайки вінчав закоханих. За те, що порушив наказ, його присудили стратити.Священник мужньо сприйняв цю звістку і за день до страти написав зворушливогоі ніжного листа Юлії (саме так звали незрячу дівчину) і вклав у конверт квітку жовтого крокусу. Цей лист передали 14 лютого 270 року, в цей день Валентина спалили.

Тюремник повернувся додому і передав листа доньці. Вона розгорнула йогоі знайшла в середині квітку. Поклала її на долоню і...раптом побачила прекрасні прощальні кольори. Вона побачила світ. А закінчився лист підписом: "Від твого Валентина". У нас вийшли ось такі валентинки із секретиком всередині і червоною квіточкою зовні. Адже червоний колір - колір кохання і любові. Навіть долучився тато до роботи, виготовляв разом із синочком для коханої дружини. У мами буде подвійний подарунок!



Коментарі