Котомафія 🐱


Мало знайдеться в світі людей, байдужих до цих милих, грайливих, ласкавих і дуже розумних домашніх тварин. Йдеться, звичайно ж, про котиків. Любов до них виявилася настільки сильною, що для пухнастих улюбленців навіть окреме свято вигадали — Всесвітній день котів. А відзначаємо ми його щороку 1 березня, в перший день весни. Тож побажаємо всім котикам мати власний дім, турботливих господарів та смачну їжу!

А любителям цих дивовижних створінь пропоную прочитати ці книги:
  1. Вільям Барроуз «Кіт всередині» – автобіографічна новела Вільяма Барроуза. Цю книгу він присвятив своїм улюбленцям – котам, тут є багато згадок про кішок, які жили в нього впродовж життя. Тут йдеться про відносини людей і їх домашніх улюбленців, є роздуми про жорстоке поводження з тваринами. Книга вперше була видана у 1986 році – її проілюстровав художник-сюрреаліст Брайан Гайсін.
  2. Джеймс Боуен «Вуличний кіт на прізвисько Боб» – зворушлива історія дружби англійського безпритульного музиканта Джеймса і його кота Боба, якого він підібрав на вулиці. Джеймс описав у книжці свої пригоди разом із котом і став всесвітньовідомим письменником.
  3. Михайло Булгаков «Майстер і Маргарита» – особливу роль в булгаковському романі грає кіт Бегемот, без оригінального характеру якого важко уявити і сам твір. Хоча Бегемот ототожнюється тут зі злом, його персонаж, безсумнівно, став візитною карткою всього роману.
  4. Ліліан Джексон Браун «Кіт, який любив Брамса» – одна із книг детективної серії Ліліан Браун «Кіт, який…». Письменниця прославилася ще у 60-х роках ХХ століття і з того часу про її котів-детективів хоче дізнатися все більша кількість людей.
  5. Хелен Браун «Клео. Як одна кішка врятувала цілу сім’ю» – зворушлива історія про сім’ю, яка переживала не найкращі часу до моменту поки у них не з’явився маленький пухнастий чорний комочок у квартирі. Історія дружби Хелен і маленької чорної кішки Клео – безцінний подарунок для читача.
  6. Рей Бредбері «Піжама для кішки» – чудовий збірник оповідань Бредбері написаний для покращення вашого настрою. Ідеальний для прочитання літом. Сама розповідь «Піжама для кішки» наповнить вас любов’ю, а історія маленького кошеняти ще довго зігріватиме вам серце.
  7. Тед Вільямс «Пісня хвостатого переслідувача» ( у російському перекладі виходив під назвою «Хвісттрубою, або пригоди Молодого Кота) – цей твір написав американський письменник-фантаст, який надихнув Джорджа Мартіна на написання «Гри престолів». Якщо ви хочете почитати про фантастичний котячий світ, про його створення Матір’ю-Кішкою і головне – про пригоди молодого кота, який шукає свою зниклу подругу, обов’язково візьміть до уваги цю книгу.
  8. Іван Генслер «Біографія кота Василя Івановича, розказана ним самим» – найвідоміша гумористична повість російського письменника про пригоди кота Василя, який живе на Сенатській площі. У творчості Генслера прослідковується вплив Миколи Гоголя та Ернста Теодора Амадея Гофмана.
  9. Пітер Гіттерс «Незвичайний кіт і його хазяїн» – невелика зворушлива розповідь письменника про дружбу з найкращим у світі котом, на написання якої у Пітера Гіттерса пішло цілих десять років. Двоє нерозлучних друзів гуляють разом у Нью-Йорк, літають у літаках, обідають в ресторанах, але це все деталі, бо головне, що приніс маленький кіт в життя Пітера – це щастя.
  10. Ернст Теодор Амадей Гофман «Життєва філософія кота Мурра» – жив собі дуже розумний кіт Мурр,який вирішив написати свої філософські мемуари, але чистого паперу не знайшов, тому писав між рядків іншого рукопису – біографії капельмейстера Йоганнеса Крейслера. Пригоди кота і уривки життя капельмейстера виявляться цікавішими, ніж ви могли б уявити.
  11. Мідас Деккерс «Кішка. Історія любові» – книга про різні цікаві особливості, пов’язані з котами в Нідерландах. Ви хочете знати хто такі поштові коти або ж чому будь-яке у цій країні не вважатиметься гідним, поки там не поселиться кішка? Відповіді у книжці нідерландського письменника Мідаса Деккерса.
  12. Алекс Екслер «Записки кота Шашлика» – жартівливий роман про інтелектуального домашнього улюбленця, який розуміє набагато більше, ніж ми можемо уявити. На сторінках книги є відповіді на запитання: чому кішки не люблять собак, що думають про нас коти і чи люблять нас насправді ці пухнасті комочки? Кіт Шашлик розкаже вам усе і навіть більше.
  13. Льюїс Керрол «Аліса в Країні Чудес» – у чарівній казці про Алісу багато із нас має свого улюбленого персонажа, найчастіше це – Чеширський кіт. Чемний і вихований, загадковий і бездоганно галантний кіт гостинно зустріне вас на сторінках цієї книги – не залишається ніяких сумнівів, що вам варто прочитати її, якщо ви хочете в цьому самі переконатися.
  14. Доріс Лессінг «Кішки» – книга про давню любов письменниці до кішок, а саме – як вона з ними вперше познайомилася і як їй вдавалося все життя зберегти теплі почуття до цих милих пухнастих тварин. Тут є багато історій з життя відомої англійської письменниці-лауреата Нобелівської премії.
  15. Вікі Майрон «Дев’ять життів Дьюї» – книга для допитливих людей, яка складається з багатьох цікавих фактів та історій з життя кота, який поселився в бібліотеці. Дьюї став легендою маленької бібліотеки і всього свого провінційного міста, яке прославилося завдяки цьому красивому коту.



Коментарі