Спогади, які опалила війна...


Сьогодні у бібліотеці відбулася зустріч з цікавою особистістю, ветераном АТО Мезеневим Віктором Леонідовичем, командиром мінометного розрахунку (м. Дебальцево). На захід було запрошено групу майбутніх фельдшерів Вінницького медичного коледжу.Як зауважив Віктор Леонідович, ця болюча і гостра тема про реалії війни на Сході не повинна бути прихована від майбутніх медичних працівників, які будуть воєннозобов'язаними.
Битва у районі Дебальцевського плацдарму стала однією з наймасштабніших у російсько-українській війні. За офіційною версією, загинуло 163 солдата, 23 безвісти зниклих і 110 полонених. Це-офіційно. Насправді ці цифри в декілька десятків більша!

Вже півроку проходить реабілітацію Віктор Леонідович. Але незважаючи на контузію, поранення він завжди готовий боронити свою Батьківщину. До цього і спонукала його розповідь. Бути патріотом, бути відповідальним за життя товариша, пам'ятати про своє покликання: рятувати життя - ось невеликий перелік істин, про які необхідно говорити. Вже півроку діє громадська організація "Патріоти Вітчизни", яку очолює Віктор Леонідович. Вони допомагають адаптуватися колишнім воїнам до мирного життя, організовують цікаві заходи.

І щоб завершити зустріч на позитивній ноті, було запрошено вінницьку поетесу Валентину Капшук, яка познайомила присутніх із своєю поезією.











Коментарі

Дописати коментар