Мамо, матінко, матусю...


Свято Матері почали люди відзначати не так уже й давно. А було це так. Анна Джарвіс, аналізуючи духовний стан у суспільстві, в якому панували зневіра, спустошення, занепад, безлад, розпуста, вирішила повернути людей до моральних ідеалів, де б запанували Надія, Віра і Любов. Тому вона у 1910 році запропонувала Свято Матері у Фінляндії. Бо мати - найрідніша людина для кожного, від матері починається життя.
Люди з радістю підтримали її і почали відзначати це свято у багатьох країнах світу: у Швеції, Норвегії, в Німеччині, Чехії, Словаччині, Данії. А в 1928 році українки з діаспори в Канаді теж почали святкувати День Матері. І лише після цього свято прийшло в Україну і гарно прижилось. Та вже у 1939 році його, на жаль, заборонили відзначати. І лише тепер, у наші дні, коли Україна здобула незалежність, до нас знову прийшло це чудове свято. Щоб повернути людям у їхні серцялюбов і доброту, ласку і тепло, милосердя і світло. Бо від матері у народу його коріння і життя.

Тому ми сьогодні на засіданні клубу "Країна Читалія" і відзначаємо свято Матері, щоб кожна мати відчула любов і ніжність, доброту і ласку своїх синів і дочок.

Співаємо про маму

Завдання: мамам написати, про що мріє її дитина, а дітям написати свою мрію - чи співпадуть вони? 


Перегляд презентації "Найкраща мама"


Вірші про маму

І знову музичний подарунок

Брейк данс



Танець з мамами

Коментарі