Рух інтеркультурних міст в Україні та Європі



14 травня в рамках відзначення Днів Європи в Україні у конференц-залі Вінницької галереї "Інтер-шик" відбувся міжнародний діалог в рамках програми Ради Європи «Інтеркультурні міста». В рамках діалогу «Рух інтеркультурних міст в Україні та Європі»: рушії місцевого сталого розвитку» учасники зустрічі мали змогу ознайомитися зі здобутками та уроками української платформи інтеркультурних міст, європейськими проектами, що закладають основи сталого місцевого розвитку, інтеркультурною стратегією та брендуванням міста на основі інтеркультурного підходу.

Окрім представників різних міст України до Вінниці приїздили представник Ради Європи Хрестина Баглай та менеджер європейських проектів рай​ону Лювішем Лондону Пол Чепмен.

Підтримка культурного розмаїття та розвиток культурного діалогу є одним з пріоритетних завдань державної полити як на національному, так і регіональному рівнях, підтверджуючи відданість європейським демократичним цінностям та необхідності євроінтеграційних процесів в державі. Тому ця зустріч відкриває нові перспективи і стає поштовхом для активізації програми.

На конфереції були присутні 40 представників з централізованої бібліотечної системи м.Вінниці. Це чудова можливість дізнатися про розвиток інтеркультурних міст України та отримати мотивацію бути активними діячами щодо прагнення розвитку рідного міста.

Олександр Буценко, директор Українського центру культурних досліджень

Христина Баглай, менеджер проекту Ради Європи "Комунікація заради інтеграції" (Страсбург)

Пол Чепмен, Менеджер європейських проектів (Лондон/Лювішем, Велика Британія)

Людмила Афанасьева, координатор проекту "Інтеркультурні міста" в м. Мелітополь

О. Шуліка, Менеджер міжнародного проекту "Подолання стереотипів" від м. Павлоград

В. Поліщук, менеджер міжнародного проекту "Подолання стереотипів" від м. Луцьк

Ірина Френкель, радник міського голови м.Вінниці з питань культури

Олександр Никитюк, художник, голова ГО "Лабораторія актуальної творчості"


Коментарі