А ви полюбляєте фільми жахів?


Кожен з нас, до фільмів жахів відноситься по-різному. Комусь подобається сюжетна лінія, хтось загартовує психіку, але більшість взагалі не розуміє цього жанру. Як відомо, фільми жахів покликані налякати глядача, вселити почуття тривоги і невизначеності, створити напружену атмосферу жаху або болісного очікування чого-небудь жахливого – так званий ефект «саспенс» (від англ. suspense – невизначеність).
Одну з можливих причин того, як творцям фільмів жахів вдається нагнати страх на глядачів зуміли пояснити вчені. На їхню думку, лякаючий ефект страшилок пов'язаний із характеристиками криків, які видають герої таких фільмів. В ході свого дослідження фахівці проаналізували звуки сотень кінострічок різних жанрів, і з'ясували, що у фільмах жахів на одиницю часу криків припадає значно більше ніж у будь-яких інших кінострічках. Крім того, тональність таких криків непостійна і звучать вони зазвичай несподівано, саме тому глядачеві важче ігнорувати їх і вони здійснюють на нього максимальний вплив.

Особливо популярні фільми жахів серед молоді. Члени молодіжної громадської організації ФРІ (Фундація Регіональних Ініціатив) та їх гості – студенти харківських ВНЗ зібралися сьогодні у бібліотеці, щоб поділитися враженнями про переглянуті фільми жахів, скласти власні рейтинги популярності. Також порівнювали вплив фільмів та літературних творів, по яким були зняті фільми (М. Булгаков «Майстер і Маргарита», твори С. Кінга, С. Майєра та ін.). Але саме цікаве те, що після обговорення зробили висновок – немає такого фільму, щоб зміг їх налякати! 





Коментарі