Від серця до серця з любов'ю!


З початком військових дій на Сході нашої країни розпочала свою роботу волонтерська група психологічної допомоги солдатським сім'ям "Збережи душу", координатором якої є Євсєєва Людмила. Група налічує 14 професійних психологів Вінницького обласного товариства психологів та психотерапевтів, які надають психологічну підтримку солдатам , їх родинам (дружинам, матерям, дітям). З часом ця група приєдналася до Вінницької Суспільної Ініціативи - "ВСІ-разом" та Наглядово- координаційної Ради громадських організацій та волонтерів Вінниччини при ВМКЦ ЦР , яку очолює Олена Верлан-Кульшенко. Людмила Євсєєва і Олена Верлан - Кульшенко наразі виступають ініціаторами і головними організаторами акції "Від серця до серця з любов'ю".
За період АТО під соціально-психологічним супроводом групи психологічної підтримки "Збережи душу" знаходиться 51 родина солдат з м. Вінниці та області. У м. Козятин працює філія групи на чолі з Тетяною Яковлевою, під супроводом якої ще 19 родин того краю. Що означає супровід? Це - психологічна підтримка солдат та членів їх родин, консультації, інформаційна підтримка, соціальна та юридична допомога, яку надають фахівці "Фундації медичного права та біоетики України" (голова Олена Верлан - Кульшенко) та Правозахисної ГО "Вінницької обласної юридичної допомоги".

У нашій бібліотеці було організовано і проводяться регулярні зустрічі (2 рази на місяць) дружин, матерів "Група підтримки". Група працює за спеціальною програмою. На цих зустрічах є можливість дізнатися більше про стан емоційногота психологічного здоров'я чоловіків - воїнів, методи подолання труднощів при адаптації , відреагувати свій власний стан тощо. Жінки отримують інформаційні буклети і навички.

Нещодавно розпочала свою роботу нова група психологічної роботи із сім'ями загиблих "Родинне коло", координатором якої є Войчишина Леся. Але сьогодні особлива подія -14 лютого, день Св. Валентина, який всупереч законам з'єднував серця.О 14 годині відбувся міні концерт, вручення іменних посилок з Данії та солодкий стіл для дітей та гостей.

Завдяки українсько - датській волонтерській спілці "Збережи Україну" на чолі з Мариною Стєбєльовою діти отримали одяг з Данії. Слова подяки меценатам: Олексію Мироненку, приватному підприємцю, службам таксі "Лимон", "Бліц - таксі", ГО "Вінницька кулінарна сотня", ГО "Миротворець України", голові ГО "Рада Вінниччини" Людмилі Станіславенко та ГО "Нове мислення", студентам ВДПУ.


Олена Верлан-Кульшенко

Тетяна Яковлева




Подарунки від мецената Людмили Станіславенко


Іменні подарунки із Данії


Коментарі