А ви малювали в техніці "Монотипія"?

Ось до нас і прийшла чарівниця Осінь, але на дворі ще зовсім літня погода: гріє тепле, ласкаве сонечко. В час, коли літо зустрічається з осінню, в бібліотечному клубі творчості "Кольоровий світ" відбулась серія майстер-класів з нетрадиційної техніки малювання "Монотипія". "Що це таке?" - спитаєте ви. Тоді дивіться, слухайте, насолоджуйтесь та приєднуйтесь до нас!

Якій дитині буде не цікаво малювати на аркуші білого паперу справжніми листочками, прикладаючи їх та роблячи відтиски? Для цього потрібно назбирати листочків, нанести на них фарбу від середини до країв листочка. Покласти на білий аркуш паперу і добре притиснути. Потім можна пальчиками або звичайними паличками намалювати намисто калини чи порічки - наших улюблених, оспіваних українських ягід. В результаті отримуєм чудові зображення та позитивний патріотичний настрій.




Малювання незвичайними матеріалами та нетрадиційними техніками дозволяє дітям відчути незабутні емоції від того, що дитина зуміла зупинити в своїх малюнках мить, красу довкілля. Адже результат зазвичай дуже ефективний і кожна дитина може відчути себе справжнім художником. Нетрадиційні способи зображень досить прості за технологією і нагадують гру. 

 










p/s Майстер-класи  благодійні. Отримані благодійні внески за майстер-класи  клубу творчості "Кольоровий світ" будуть передані бійцям в зону АТО.

Коментарі