Креативний простір та нова різноманітність України


29 серпня у Вінницькій галереї сучасного мистецтва "Арт-Шик" відбувся навчальний тренінг для працівників культури та лідерів громадських організацій та ініціатив, основною темою якого є "Креативний простір та нова різноманітність України".
Вінниця - місто найбільших очікувань, нової політичної еліти, комфортне для життя, відоме за кордоном. Вінниця - місто, яке привертає увагу переселенців та біженців зі сходу та Криму у непростий для країни час. Саме тепер створюється Вінниця майбутнього. Коли, якщо не сьогодні? Хто, як не ми?

Захід ініційовано Літературним угрупуванням "СТАН" (Луганськ) в партнерстві з Департаментом культури Вінницької міської ради та Асоіацією культурних індустрій (Львів) в рамках правозахисої просвітницької програми "Тридцять друге травня" за підтримки National Endowment for Democracy (NED).


Ярослав Мінкін (літературне угрупування «Стан» (Луганськ)), "Культурна карта Луганську - мистецтво підпілля"

Знайомство у стилі "Неформат"


Анна Остафійчук (на фото - праворуч) виступила з презентацією на тему "Креативний простір міста - інноваційні практики України й ЄС". "Креативна Європа - досвід Берліну, Риги, Роттердаму". Наталя Мисак (на фото - ліворуч) розповіла про культурні індустрії Львова та регенерацію індустріальних споруд в Україні.



Ярослав Мінкін проводить вправу з подолання стереотипів "Зроби крок вперед".



Далі відбувся перегляд і обговорення документального фільму "Перетворення Боготи" (Данія, Колумбія 2009). Фільм Bogota changes» переконує в тому, що в сучасному світі грунтовні зміни у містах можливі.


Практична робота учасників тренінгу "Як зробити Вінницю містом відкритих обійм?" за участі правозахисниці Ольги Кудріної.



Підведення підсумків

Коментарі