Купальські арт-чари


Вишенське озеро стало центром святкування Івана Купала в Вінниці. Тут організатори заходу влаштували велику сцену під відкритим небом і запропонували жителям цілу низку святкових заходів, що відображають давні обряди на Купала. Крім того, дівчата міста приєдналися до виготовлення найбільшого в Україні купальського вінка, який буде завершено 9 липня й зафіксовано представниками Книги рекордів України.

Свято Івана Купала - одне з найулюбленіших у вінничан. За народними повір'ями, цього дня "сонце сходить, грає", трави й квіти набирають найбільшої лікувальної сили, опівночі розцвітає папороть. Ця чарівна квітка передвіщає великі скарби, багатство, статок і здоров'я.

У давнину це свято приурочували до літнього сонцестояння - найдовшого дня і найкоротшої ночі року. Зараз святкування проходить 7 липня.В програмі свята також відбулись різноманітні майстер-класи, ярмарка виробів ручної роботи, хороводи, багаття, багато води)), традиційні конкурси та багато іншого - пізнавального, цікавого та корисного! Клуб творчості "Кольоровий світ" пропонує поринути в атмосферу чарівних перевтілень!






Коментарі