Експедиція до Стародавнього Єгипту 🎈


Всім відомо, що літо - найкраща пора для відпусток, подорожей, уїк-ендів і просто приємного проведення часу. Літо - найкраща пора року для дітей, воно дає можливість звільнитись від уроків, вдосталь поспілкуватися з друзями. Літо- пора ігор, вільного вибору занять, поповнення силами, відновлення здоров’я.

Літо – яскраве, різнобарвне… Червень не схожий на липень, та й серпень має чим порадувати око. Високе чисте небо, тепла прозора вода річок, стиглі фрукти, насичені кольори навкруги… Немає на світі людини, яка б не любила літа!

12 липня в рамках проекту "Мистецькі вихідні" в нашій бібліотеці відбулося свято, присвячене темі літа, подорожей, активного відпочинку, розгадуванню таємниць, загадок... Ми вирушили в подорож до одніїє з найдавніших цивілізацій на Землі - Стародавнього Єгипту.

Літо - пора відпусток, але нажаль, не кожна родина має змогу відправитись в подорож до екзотичної країни. А чи знаєте ви діти, що можна відправитися в подорож по країнам світу завдяки бібліотеці і книжкам, які живуть там. Цього разу ми вирушаємо в віртуальну мандрівку до Стародавнього Єгипту.

В Давньому Єгипті було багато міфів та легенд, пов'язаних з сонцем, адже сонце дає життєдайну силу, з сонцем починається день. За давньоєгипетським міфом, із глибин первісного Світового Океану на ймення Нун випірнуло Сонце, яке зігріло все навкруги, від чого виникло життя. Тому яскраве сонечко на своїх промінчиках подарувало нам загадки. Наступним етапом був конкурс "Реставраціїї Стародавніх фресок". Я розповіла дітям про виникнення папірусу та паперу. 

Настав час перевірити ерудицію - я провела конкурс "Дешифрувальник". Далі, ми створювали мумії. Давньоєгипетська цариця Клеопатра була взірцем краси та ідеальної осанки, тому в наступному конкурсі "Ідеальна хода" потрібно було так пройтись з книжкою на голові, щоб вона не впала. В наступному конкурсі "Магічні піраміди" учасникам потрібно було побудувати піраміди з цукру-рафінаду. Під кінець свята було розіграно призи. Без подарунків ніхто не залишився.

В Давньому Єгипті було багато міфів та легенд, пов'язаних з сонцем, адже сонце дає життєдайну силу, з сонцем починається день. За давньоєгипетським міфом, із глибин первісного Світового Океану на ймення Нун випірнуло Сонце, яке зігріло все навкруги, від чого виникло життя. Тому яскраве сонечко на своїх промінчиках подарувало нам загадки



Наступним етапом був конкурс "Реставраціїї Стародавніх фресок"




Діти ознайомились з історією виникнення папірусу та паперу

Тепер настав час перевірити ерудицію - до уваги конкурс "Дешифрувальник"



Створюємо мумії




Клеопатра була взірцем краси та ідеальної осанки Конкурс "Ідеальна хода". Потрібно пройтись з книжкою на голові, таким чином, щоб книга не впала


Конкурс "Магічні піраміди"


Учасникам потрібно було з цукру-рафінаду побудувати піраміди



Найактивніші учасникі віртуальної подорожі отримують нагороди

Жоден з учасників не лишився без подарунка

Коментарі