Нові можливості у сфері е-урядування


25 червня у місті Вінниця відбувся семінар «Формування мережі громадських інформаційних центрів в сфері е-урядування». Захід відбувався в рамках проекту ГО «Європейський діалог» «Громадські інформаційні центри у Вінницькiй, Закарпатськiй, Львівськiй та Рівненськiй областях – II етап». Партнер проекту - Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку», яка є консультаційним центром, що координує роботу громадських консультаційних центрів у Вінницькій області.

Семінар був першим з трьох запланованих, учасниками якого стали представники громадських організацій, бібліотек, органів місцевого самоврядування міст Вінниця, Жмеринка, Бар, Крижопіль, Іллінці, які відбиралися на конкурсній основі з метою формування громадських інформаційних центрів на території Вінницької області. Під час семінару розглянуто проблематику розвитку системи електронного урядування в Україні на всіх рівнях державного управління, проведено практичні заняття з використання діючих он-лайн ресурсів, розглянуто кращі напрацювання в сфері електронного урядування на рівні муніципалітетів.

Завдяки інформаційним центрам, які діятимуть у міських бібліотеках м. Вінниці, можна уникнути довгих черг в приймальнях органів державної влади, а можна швидко, зручно та комфортно звернутися до органів влади в онлайн-режимі. Такий спосіб спілкування набагато ефективніший за традиційний паперовий документообіг. Користувачі бібліотеки все частіше використовують можливості електронного урядування для вирішення життєво необхідних питань: відкритість, доступність інформації та свобода її обміну; працевлаштування; юридично-правове інформування, запис до дитячого садочка, вирішення питань благоустрою, замовлення проїзних пасажирських документів на залізничний та авіатранспорт, електронне оформлення заяви на вступ до вищого навчального закладу, подання фізичними та юридичними особами податкової звітності онлайн, спілкування з мером, тощо. Україна-Польща - нові можливості, горизонти успіху, обмін досвідом!


Тетяна Науменко директор МГЦЕУ та керівник проекту



Коментарі