Букет для мами


На цьому тижні Україна та Європа святкувала День Матері. Його традиційно святкують в багатьох країнах. І така велика популярності цього свята цілком зрозуміла, оскільки споконвіку мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного. Матері нас люблять щирою і чистою любов’ю. Мама ніколи не забуває про свою дитину, всі її думки завжди з нею. Сьогоднішню зустріч з ГО "Територія мам" ми присвятили нашим мамам.
З приводу одного з найголовніших родинних свят в рамках проекту "Матусині вечірки" в бібліотеці №11 відбувся майстер-клас з виготовлення солодких квітково-цукеркових подарунків. А виготовляли ми невипадково - червоні маки. Адже ця квітка є символом родючості та краси. Мак в багатьох легендах присвячувався нічним божествам, узагальнюючому поняттю Великої Матері.

З давніх-давен на Україні святили мак і обсівали людей і худобу, бо вірили, що мак має чарівну силу, яка захищає від усякого зла. Іноді найдорожчу людину - матір - порівнювали із маківкою "Да нема цвіту, світлішого над маківку, Да нема роду, ріднішого над матінку". У приємній атмосфері творчості та cпiвбесiди, поєднаній з чаюванням, ми створювали оригінальні букети, які поєднали в собі красу і смакоту :) 










Коментарі