Бібліотеки в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації


10 квітня в Вінницькій центральній міській бібліотеці відбувся семінар на тему "Бібліотеки в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації" для завідувачів та лідерів бібліотечної справи ЗК ВМ ЦБС. Активні бібліотекарі ділилися своїми ідеями, надбаннями, методами та формами роботи, планами і засобами їх втілення. Також велике значення має досвід, здобутий завдяки участі у тренінгах та семінарах. Було розкрито тенденції розвитку бібліотек в 2014 році та надані методичні рекомендації, пріоритетні напрямки розвитку.

Одним з провідних напрямків роботи бібліотечної системи стали:фандрейзингова, проектна, мистецько-культурна, дозвілева діяльність. У творчому доробку колективу — широкий спектр бібліографічних, методичних, довідкових, аналітичних та інформаційних матеріалів. Також перспективним напрямом потужної розбудови бібліотечної галузі та формування іміджу бібліотек в суспільстві.



Заступник директора ЗК ВМ ЦБС Скорик Ніна Іванівна


 бібліотекар центральної бібліотеки для дітей та юнацтва Крижанівська Оксана є фіналісткою першого туру проекту "Сучасний бібліотекар", який проходив завдяки програмі "Бібліоміст" вважає, що сучасний бібліотекар готовий діяти, вчитися, працювати віддано, впроваджувати нове і гармонійно поєднувати все це з традиційними здобутками.


молода та енергійна Оксана Сушко (бібліотекар бібліотеки-філії №8) розповіла про фандрейзинг



Людмила Мороз (бібліотекар та організатор дозвілля бібліотеки-філії №11, член Української бібліотечної асоціації) поділилась своїми спогадами, досвідом та досягненнями, які подарували Центр гуманістичних технологій "Ахалар", зокрема програма "Територія розвитку" та Зимова школа молодих бібліотекарів.




Волонтери розповідають про акцію "Серце до Серця". Метою акції є зібрання коштів на допомогу дітям з вадами зору.


 Підводячи підсумки  семінару, завідувачі  бібліотеками та активні діячи галузі визначили спектр нових ідей щодо поліпшення своєї роботи завдяки сучасним методам та технологіям.

Коментарі