Зробити кота - легкота 🐱


Іграшки для малюків мають велике значення з самої появи дитини на світ. Іграшки - перші і найвідданіші друзі для дітей. З раннього віку дітки не розлучаються зі своїми справжніми і відданими друзями- іграшками. Постійно засинають з ними, обіймаючи своїх улюбленців, скрізь носять з собою, граються в різноманітні ігри. Чим старше стають діти, тим більше іграшок потрапляють до їх життя. Вони уявляють, що іграшки це живі герої, які постають перед ними з їхніх улюблених казок і мультфільмів.

Іграшку можна придбати в магазині, а можна створити власноруч. 1 квітня, коли весь світ відзначає день сміху та гумору, в бібліотеці-філії №11 відбувся веселий майстер-клас "Зробити кота - легкота". Діти з надзвичайним задоволенням та любов'ю створювали м'ягеньких котиків з текстилю. Головною помічницею сьогоднішнього майстер-класу стала швейна машинка, яка з'явилася у нас завдяки перемозі проекту "Оаза творчості" на конкурсі міні-грантів від центру гуманістичних технологій "Ахалар".

Перший крок: створюємо ескіз

Другий крок: викроюємо "котика" з тканини за допомогою створеного шаблону

Діти познайомились з основними правилами шиття на швейній машині, функціями, можливостями та операціями, які виконує швейна машина; як правильно заселити нитку в голку, що таке шпулька, тощо

Наші "котики" пошиті, тепер підрізаємо припуски, робимо надсічки та вивертаємо на лицеву сторону


Наповнюємо синтепоном


Тепер потрібно зашити проріз потайними стібками

Розфарбовуємо та декоруємо





Коментарі