Декупаж - мистецтво та майстерність


Наш швидкоплинний час ставить нові вимоги до гурткової діяльності. Сучасні діти, поряд із традиційними видами декоративно-ужиткового мистецтва, прагнуть освоювати і нові техніки виконання та декорування виробів. Наука розвивається і пропонує нам все нові і нові матеріали та технології, які можна використовувати для виготовлення та оздоблення різноманітних виробів. Сьогодні вихованці клубу творчості "Кольоровий світ" створювали нові цікаві речі зі звичайних пляшок за допомогою техніки "Декупаж". 






Ще декілька хвилин - і звичайна пляшка почне перетворюватись  на шедевр!


Грунтуємо

Сушимо


Перш ніж перейти до декупажу, а саме - перетворення звичних речей у мистецькі, необхідно визначитися з малюнком на серветці , який ми хочемо «перенести» на предмет. Після цього серветку потрібно розслоїти (зазвичай на три шари) і для використання слід вибрати шар з самим малюнком, інші два нам не знадобляться.



Створюємо композицію, за допомогою пензля наносимо зображення. Зверху покриваємо клеєм ПВА, так щоб зображення повністю прилягало , ретельно розгладжуючи його щоб не було нерівностей пензликом. Після висихання, зверху покриваємо спеціальним лаком для декупажу. Ця проста техніка декупажу допоможе вам Цікаво, а головне Творчо провести час , результатом якого буде Справжній витвір ручної роботи!


Успіхів та творчої наснаги у техніці декупаж! ;)

Коментарі