Березневий серпантин


Сьогодні в бібліотеці-філії № 11 відбулась зустріч з клубом книголюбів "Імпульс", присвячена визначним подіям та датам березня. Цей місяць дуже визначний та щедрий на події. Невипадково існує сезонна приказка: Трапляється в березні год, що в ньому сім погод ...

Всесвітній день котів традиційно відзначається в перший день весни - 1 березня. Початок весни - особливий період для кішок. Саме тому люди вшановують своїх улюбленців у перший день березня. Кішка — це найближча до людини тварина. Наука, яка займається вивченням цього виду тварин, твердить, що кішки є надзвичайно розумними створіннями. Світлана Плотнікова поділилась дуже корисною інформацією про цих тварин та розповіла цікаві історії про своїх домашніх улюбленців.

8 березня - свято, яке традиційно вважається днем жіноцтва та відзначається у всьому світі. Ольга Вельган декламує свої улюблені вірші, присвячені жінці.

Відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка (9 березня) - можна по праву назвати головною подією березня 2014 року. Зінаїда Савівна Пенькова декламує вірші великого Українського генія, поета, пророка, художника та розповідає трагічну історію кохання великого поета. 

16 березня відзначається всесвітній день планетарію. Марія Федорівна Левченко довгий час була директором Вінницького планетарію. Марія Левченко поділилась з присутніми астропрогнозом та розповіла, що 2014 рік - проходитиме під впливом Сатурна, є досить складним та нестабільним не лише для України, а й всього Світу. Але ми щиро віримо та сподіваємось, що наша країна подолає всі негаразди!

19 березня виповнилось 84 роки великій українській поетесі, шестидесятниці Ліні Костенко. Своєю принциповою позицією вона викликає повагу не тільки у мільйонів своїх шанувальників, а й опонентів. Поезія – то все її життя. Вона живе у ній, і творить для неї. Від «Першого вірша, написаного в окопі» і до історичних романів — ось її поезія у всій багатогранності. Ліна Костенко сама по собі — «збагненна і незбагненна». Її вірші захоплюють, її творчість надихає та спонукає на роздуми, змушує серце битись частіше, змушує свідомість змінюватись та перестати думати примітивно та стереотипно.

20 березня - 70 років визволення Вінницької обл. від німецько-фашистських окупантів. Цей день є пам'ятним в історії не лише Вінниччини, а й України. 

20 березня — Відзначається всесвітній День щастя та День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi й сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.

21 березня святкується Всесвітній день лялькаря. Дійсно, яке ж свято без ляльок. Адже вони - наші супутники, перші іграшки, вірні товариші. В цей день всі театри світу, художники, реставратори, колекціонери і антиквари відзначають своє свято - світле, радісне і довгоочікуване. Невипадково Ната Павлівна власноруч виготовила ляльку для того, щоб подарувати подрузі Галині Іванівні в день її народження. Вітаємо!

Не можливо також лишити поза увагою, що 22 березня - день Великомучеників Севастійських, день Сорока мучеників, Сорок Святих, або день Усіх Святих. Добрі господині цього дня печуть сорок булок із медом у формі пташок.
  





Микола Федорович Костін декламує власні вірші "Ода женщине"

"В организме женщины больше золота, чем в организме мужчины, поэтому женщины - золотой запас страны" - каже Ната Павлівна









Микола Костін присвячує вірші Вінницькому краю 





Коментарі