Вишивка стрічками єднає покоління


20 березня відбувся майстер-клас "Магічне сяйво вишивки стрічками". Автором майстер-класу стала Ната Павлівна Соколова. У свої 75 років ця активна жінка з легкістю задасть фору молодим, адже наша почесна читачка є президентом клубу книголюбів "Імпульс", має надзвичайно багатий внутрішній світ, колосальний життєвий досвід і з малих літ захоплюється рукоділлям. Ця чудова подія здатна ще раз показати, що бібліотека є не лише оазою творчості, а й об'єднує цілі покоління творчих особистостей, які бажають ділитися своїми надбаннями з нащадками та прагнуть вдосконалювати свою майстерність.

Вишивка стрічками - це старовинне рукоділля, яке знову стає модною тенденцією. Вишивкою можна прикрасити і святковий, і повсякденний одяг, головні убори; подушки і шкатулки, сумки та рукавички; нею можна прикрасити рушники та інші вироби. За старих часів жінки на Русі заздалегідь намагалися розшивати стрічками рушники, в які загортали дитинку одразу після народження. В даний час, нерідко, вишитими речами за допомогою шовкових стрічок прикрашають дитячі іграшки, картини та інтер'єр свого улюбленого будинку або дачі.


Ната Павлівна зробила презентацію книг, які дуже допомагають їй в осягненні мистецтва вишивки стрічками та є джерелом натхнення.



Для того щоб почати вишивку стрічками вам знадобиться: тканина, кольорові шовкові стрічки; намистинки і бісер; нитки, такого ж кольору, як і стрічки; вишивальні голки і спеціальні ножиці; п'яльці та аксесуари.

Ната Павлівна демонструє власноруч виготовлену та оздоблену вишивкою брошку, яка є справжнім витонченим витвором мистецтва.








Коментарі