"Ахалар" - віра в нові можливості


Для підтримки лідерів громад Центр гуманістичних технологій АХАЛАР 17-19 січня провів у Чернігові семінар «Управління, просування, розвиток та співпраця» для 20 активістів України.
Основними задачами семінару були:
  • аналіз виконаної за три місяці проектної роботи в громадах, актуалізація їх цільових аудиторій,  
  • ознайомлення з новими технічними можливостями платформи «Добродел», 
  • складання та допрацювання ключових повідомлень для початку цілеспрямованої роботы з локальними ЗМІ, розробка плану цієї співпраці, 
  • випрацювання бачення майбутнього розвитку проекту за допомогою ролевого аналізу, 
  • знайомство з базисними знаннями по финансуванню ініциатив аніматорів. 
Кожний з учасників семінару розповів про те, що було виконано за три місяці. При цьому всі учасники групи та медіа експерти давали свої рекомендації в процесі доповіді. Це допомогало зрозуміти сильні та слабкі сторони справи, покращити проект.

На цей семінар також були запрошені експерти, які представляють різні ЗМІ країни:
  • Ігор Войцеховський – головний редактор та власник видавництва "Популярные Ведомости", Павлоград, 
  • Алла Скорик – корреспондент канал «1+1», Чернігів, 
  • Тетяна Бабенко – головний редактор міського ТВ, Кривий Ріг, 
  • Жанна Кобилінська - ініціатор Всеукраинської суспільної ініціативи "Відкрий Україну через позитив", Київ.
Основний акцент семінару був зроблений на розвиток програми співпраці аніматора з локальними ЗМІ. Учасники складали робочий план на найближчі три місяці, прописували карту ЗМІ свого регіону та розробляли ключове повідомлення. Експерт допомогав скласти повідомлення, яке адресовувалось кореспонденту ЗМІ, з яким хоче розпочати співпрацю аніматор. Експерт Жанна Кобилінська взяла шефство над деякими колегами, для того щоб допомогти їм втілити в життя задумане.

Для расширения видения, как дальше может развиваться инициатива, на тренинге провели специальную сессию. Было сформировано 4-е группы, где участники учились видеть ситуацию проекта через призму: визионера, инженера и финансиста. Это помогло сделать анализ более качественным, дало возможность аниматору отойти от своего привычного взгляда и увидеть проект другими глазами. Этот подход позволяет анализировать все целостно. 

Особисто від себе - хочу додати, що, я й досі під впливом емоцій, які мені подарував Ахалар. Дякую всім і кожному за надзвичайну теплу атмосферу посеред холодної сніжної зими. Це нові надзвичайні враження, знайомства з новими цікавими людьми, досвід, натхнення, а також можливість побачити себе, свій проект та діяльність зовні. Ахалар перевертає внутрішній світ – це правда!







Коментарі